Inspiratie

Heb je wat inspiratie nodig voor het vullen van het afscheidsboekje?

Lees dan onderstaande tips door, zo vul je het boekje binnen no-time met de leukste foto’s en teksten!

Tip 1

Laat de leerlingen zelf een pagina maken. Met eigen inloggegevens zien de leerlingen alleen de te bewerken pagina, zodat de andere pagina’s nog een verrassing blijven. Kies er eventueel voor om elke pagina dezelfde achtergrond te geven, zodat het boekje wel een geheel blijft.

Tip 2

Verzamel gedurende het hele schooljaar foto’s van activiteiten zoals het kamp, schoolreisje, het oefenen voor de musical, etc. Perfect om een fotocollage te maken voor het boekje! Uiteraard mogen ook de foto’s van de kleuterklas tot groep 7 niet ontbreken, om een mooi totaalbeeld te geven van de afgelopen jaren op school.

Tip 3

Stel de leerlingen een aantal vragen die je op een leuke manier verwerkt in het boekje. Vraag bijvoorbeeld naar de toekomstdroom, de mooiste herinnering aan de afgelopen jaren, wat ze het meest gaan missen, etc. Zo wordt elke pagina heel persoonlijk.

Tip 4

Blik vast vooruit naar de brugklas met tips voor het overleven van het eerste jaar op de middelbare school. Gebruik hier eventueel ook onze sjabloonpagina’s voor!

Tip 5

We noemden het al eerder; de afscheidsmusical. Maak een mooie reportage van het oefenen, de rolverdeling en het afscheidslied. Een bijzonder moment dat zeker niet mag ontbreken in het boekje.

Tip 6

Vraag alle meesters en juffen om een leuke, persoonlijke boodschap te schrijven in het boekje. Ook hier kun je onze sjabloonpagina’s voor gebruiken!

Tip 7

Zijn er specifieke dingen van de school? Zoals een schoollied, een motto of iets anders waaraan de leerlingen de school altijd herkennen? Voeg dit zeker toe in het boekje.